kahdeksastoista luku

Lastattiin haavoittunut sarvipää kääpiön vankkureihin ja lähdettiin kohti Hammerfastia. Ainakesä tiedusteli ojanpenkoista mahdollisia rosvoja. Kolmas uusi matkakaveri oli naisihminen nimeltä Kaithlin. Hän oli kaunis mutta hänen äänenpainonsa sai minut varautuneeksi. Lisäksi Kaithlin pakotti minut ohjaimiin. Olihan sekin kokemus. Lempeä aasi kiskoi kuormaansa eteenpäin. Kääpiökin sai viimeisen kyydityksen takaisin kaupunkiin. Yuan-tiit olivat ottaneet kääpiön hengettömäksi yrittäessään majatalon valtaamista.

Matka sujui verkalleen ja viimein puolen yön hujakoilla pääsimme kaupungin edustalle, mutta portit olivat kiinni. Ei toivoakaan päästä tänään sisälle. Ehkä Alma jaksaa odotella vielä huomiseen. Sen sijaan Hammerfastin edustalla kokoontui kauppiasyhdyskunta, jossa kävi kova kuhina ja kalke. Päätimme majoittua heidän joukkoonsa täksi yöksi. Kake säntäili hetimiten jonnekin ja minäkin kävin tutkimaan mitä kauppiailla oli tarjolla. Takana alkoi kuulua aikamoinen kuhina he olivat huomanneet Viiman vaunuissa ja puhuivat demoneista. Päätin osoittaa ryhmälle tarpeellisuuteni. Soitin kauppiaille kappaleen Elsirin laakson valtauksesta ja urhoollisesta maahisesta, joka pääsi ylivoimaisia vihollisia karkuun. Enkä hullummin soitellut, kun kauppiaat eivät sen koommin jaksaneet kiinnostua genasistamme ja jakoivat kultaansa minulle. Yhteiselo kauppiaitten kanssa sujuikin sen jälkeen hienosti. Saimme teltankin lainaan veloituksetta.

Yö meni nopeasti. En ole nukkunut näin levollisesti moneen aikaan. Aamulla uudet kaverini halusivat käyttää minun taitojani hyödyksi. He näyttivät vuoronperään taikaesineitään ja kyselivät kummallisia kysymyksiä. Miten ihmeessä tallainen joukko on voinut säilyttää henkensä? Hetken aikaa teimme kauppaa leirissä ja yritimme kalastella tietoja kaupunkiin pääsystä.

Viimein päätimme jatkaa vuoren rinteitä kohden jossa muutama iso otus seisoskeli ja vartioi isoja munia. Rinteellä päivysti goliatheja. Kohta he painivat Ainon kanssa. Miksi painia? Jutteleminen auttaa yleensä näissä tilanteissa. Metsässä kasvaneet ovat omituisia.

kahdeksastoista luku

Pinnacles of Power Janeausdal