kahdeskymmeneskolmas luku

Ainakesä lähti säntäilemään jonnekin, mutta saapui yhtä nopeasti takaisin. Hän oli kuullut jotain kuiskuttelua ja puhui muutenkin sekavia. Olin tähän asti pitänyt Ainoa luotettavimpana ryhmän jäsenenä, mutta kaikille meille sattuu huonoja päiviä. Päätimme viimein mennä Gruumshin temppeliin ja suoraan pääovesta. Viima pyysi minua järjestämään sisälle. Sen piti olla helppoa, olinhan minä hoitanut porukan myös kaupunkiin. Kaithlin ja Aduro eivät suostuneet liittymään tähän yritykseen. yleensä Kakekin on ollut ensimmäisenä puhumassa itseään sisälle joka paikkaan, mikähän hänen kenkäänsä puristi. Adurosta ei niin väliä, mokoma huijari.

Kop kop, koputtelin porttiin. Hetken kuluttua luukku avautui ja aloin haastelemaan vartijaörrin kanssa. Hän oli kovin kiinnostunut tuomisistani joita oltiin muka viemässä papille. Hetken perästä hän ei enää uskonut mitään ja toisen hetken perästä örkkiläinen makasi tajuttomana maassa. Tilanne näytti perin huonolta, kun ulkoa alkoi kuulua partion lähestyvät askeleet. Mennäkkö sisään vai jäädäkkö ulos. Huonoja vaihtoehtoja molemmat. Sisään siis. Tilanne meni edelleen huonommaksi, otin kenkuviinaa ja hörppäsin pullosta kunnon kulauksen. ja toisen ynnä kolmannen. Jouduimme vangeiksi ja tavaratkin kähvellettiin.

Vankiteltta sijaitsi temppelin pihalla keskellä kymmeniä örkkejä. Voisimmeko heille mitään. Tuskin ilman aseita ja sitäpaitsi kätemme ja jalkamme olivat sidotut. Ihmeesti Vimppa irottautui siteistä hyvinkin nopeasti ja hetken kuluttua kolkkasi vartijat tajuttomiksi. Sitten hän häipyi ja tuli tavaroiden kanssa takaisin. Onneksi sain päiväkirjani ehjänä takaisin ja pussukat. Jälleen taas Ylpeyteni ei olisi kestänyt päiväkirjan tuhrimista rivoilla, kömpelöillä kuvilla. Keksittiin jekuttaa örkkejä ja päästiinkin temppeliin sisälle muka kahlittuina. Ilomielin temppelin ovimiehet päästivät meidät kolme sisään. Ja sulkivat oven kiltisti perässämme.

Suunnitelmamme toimi moitteettomasti. Hiivimme käytävää pitkin kohti ovea, jonka takaa kuului epäilyttävää kolinaa. Muut potkaisivat oven seljälleen ja jäin odottamaan liikettä varsijousella tähtäillen. Toisten teurastaessa örkkejä, sain yhden heikkopäisen niskaani, joka melkein riisti henkeni. Onneksi Aino tuli hätiin pelastamaan minua. Hetkessä taisto oli ohi ja jäin nuolemaan haavoja. Kuolo ei maistu hyvältä, vaikka se ei tällä kertaa vienytkään. Mutta hetkinen mitäs Kaithlin teki täällä ja miksi sillei ollut housuja? Ja yksi kysymys vielä: Missä on Ad?

kahdeskymmeneskolmas luku

Pinnacles of Power Janeausdal