kolmaskymmenesensimmäinen luku

Merkillinen päivä alkaa kääntyä viimein lopuilleen. Ryhmä alkaa ryytyä, mutta onko nyt oikea aika jäädä koisimaan. Helmed horror vahti ilmeisesti ovea, joka vaati tunnussanan. Tunnussana on mitä ilmeisimmin Pappiskenraalin oikean käden nimi. Ähh… liikaa vaihtoehtoja. Olisi pitänyt kuunnella silloin muinoin Brindolin pubissa pohjoisen juorut tarkemmin. Kumma kolina keskeytti ajatustyön. Ama läksi rynnimään heti ääniä kohti, mutta onneksi sain sen hiljaiseksi. Tälle päivälle olin saanut tappeluista liiankin kylliksi, enkä jaksanut vaivautua vakoilemaan. Jäin tutkailemaan vielä hetkeksi kellarihuonetta. Kaithlinkin alkoi rakentamaan pesää itselleen ja käyttäytyi niin turhamaisesti, kuin ihmisnaaraat kykenivät.

Pomo päätti leiriytyä keittiöön, joka sopi, vaikkei ehkä kaikkein paras paikka ollutkaan. Onneksi yhdestä tutkimattomasta komerosta löytyi läjäpäin syömäkelpoja sieniä. Niistä voisin laittaa yövartiossa muhennosta Brindolin herrasmiesten tapaan. Sainkin ensimmäisen vahtivuoron, jonka aikana ei tapahtunut oikeastaan muuta kuin sekoilua Ainon taholta. Hän alkoi kuulla ääniä kaivosta ja patisteli potkimaan nuotion hengiltä. Sain onneksi kirjattua muistelot loppuun. Siinä sitä kökittiin pimeydessä ja odoteltiin vahdin vaihtoa. Ulkona armeija oli saapunut luostarin nurkille.

Aamulla heräsin ihmeellisiin selityksiin, jotta Maahis-Lich oli käynyt kylässä ja kertonut ohimennen oman nimen ja salasanan kirjaston oveen. Mikä ilahdutti minua ja Addaa (ja hämmästytti Vimppaa). Lukemista voisikin hankkia lisää, kun rakkauskirjallisuus ei tunnu kaikkia kuulijoita miellyttävän. Tulihaltiamme huusi Adrianin nimeä taikaovella ja niinpä se aukenikin eikä kukaan käynyt kimppuumme. Sisällä kirjastossa olikin lukuisia taikatötteröitä ja muutakin lukemista joita Aduro lappasi pohjattomaan säkkiinsä. Yritin pitää silmillä lukua kuinka monta kirjaa säkkiin sujahti, mutta tuskin onnistuin laskuissa. Tästä keskustellaan vielä. Ja lupaan myös, että tämän reissun jälkeen en unohda Adrianin nimeä… En koskaan.

kolmaskymmenesensimmäinen luku

Pinnacles of Power Janeausdal